Az Arcad küldetése és hivatása a legjobb szemészeti termékek biztosítása a  szemészeti szakorvosok, az optometristák és pácienseik számára. Az elmúlt 15 évben az Arcad menedzsmentje kifejlesztette, legyártotta és piacra dobta az innovatív orvosi műszerek széles termékcsaládját mind az anterior mind a posterior szegmens műtétekhez. Ebben a több céggel folytatott eredményes együttműködés  meghatározónak bizonyult. Az Arcad név alatt egyesülve a vállalatok eltökéltek abban, hogy együtt dolgozzanak a szemész orvosokkal, így biztosítva Ön számára minden egyes alkalommal a még megbízhatóbb és még használhatóbb műszereket az Ön mindennapi praxisához, aminek jótékony hatását nem csak Ön és munkatársai, hanem a rendelését felkereső páciensek is érzékelni fogják. Tekintettel arra, hogy mérnökeink a precíziós műszereket a betegek számára legkevesebb kellemetlenségekkel járó módon alakították ki. A vállalat világszerte független viszonteladókat keresett fel, akik feladat az Ön ellátása teljes odaadással, figyelemmel, és felkészültséggel, hogy a szükséges és pontos információval lássák el Önt a termékeinkről és azok használatáról. Annak érdekében, hogy a legmegbízhatóbb termékekkel tudjuk Önt ellátni, a legerősebb
minőségi és gyógyszerészeti normáknak kívánunk megfelelni, ennek megfelelően inden termék CE minősítésű. A vállalat ISO 13485-2003 minősítést szerzett a pontos, precíz, és megbízható termékek garanciájának jeléül.

Az egyesült államokbeli BD orvosi eszközöket, berendezéseket és reagenseket gyártó és forgalmazó, vezető globális orvostechnológiai vállalat, amely elkötelezetten dolgozik a világ minden táján élő emberek egészségi állapotának javítása érdekében. A BD a gyógyszeres terápia eredményességének növelését, a fertőző és daganatos betegségek pontosabb és gyorsabb diagnosztizálását valamint az új gyógyszerek és oltóanyagok
kutatásának és felfedezésének támogatását állítja működése középpontjába. A vállalat szakértelme nélkülözhetetlennek bizonyult számos nyomasztó betegség legyőzésében. Az 1897-ben alapított BD székhelye az USA New Jersey államában, Franklin Lakes-ben található, mintegy 29 ezer főt foglalkoztat a világ több mint ötven országában. Ügyfélkörét egészségügyi intézmények, tudományos kutatók, klinikai laboratóiumok,
a gyógyszeripar és a lakossági felhasználók alkotják. A BD Medical a világ egyik vezető orvosi eszköz szállítója és az injekciós és infúziós gyógyszer-bejuttatás vezető fejlesztője 1906 óta, amikor a BD megépítette az U.S.A. legelső injekciós tűket és fecskendőket előállító gyárát. A BD gyógyászati szegmense arra koncentrál, hogy innovatív megoldásokkal szolgáljon így csökkentse a fertőzések terjedését, és segítve a cukorbetegek kezelését, valamint elősegítve a gyógyszerek szervezetbe való bejuttatását és a szemsebészet eredményeinek fejlesztését.

Technológiai ismeret, tapasztalat. A Briot International elismert szakértője az optikai műhelyberendezéseknek. Több terméket fejlesztett ki önállóan, figyelembe véve a szakmában dolgozók speciális igényeit, különleges hangsúlyt fektetve a szolgáltatásokra és minőségbiztosításra. A Briot céget 1934-ben alapították, és rövid
időn belül ismertségre tett szert minőségi csiszológépeivel. A Briot International SA a Luneau Technology SAS tulajdonában van, vezérigazgatója Marc Abitbol. A Weco és Luneau Visionix márkák szintén részét képezik a vállalatnak. Világszerte 300 technikus, 30.000 használatban lévő, és évente több mint 2.000 új csiszológép eladása jellemzi a céget a számok tükrében. A világ optikusai mindannyian előnyét élvezik a Briot International óriási tapasztalatának és szakértelmének. A Luneau és Visionix 2003-ban egyesült, és előnyt kovácsoltak az optikában és szemészetben elért eredményeikből. Többek között 30 szabadalommal rendelkeznek.

Canon Medical Systems
A Canon 70 éve újító az orvostechnológiai, és ezen belül a szemészeti megoldások területén. Az első orvosi alkalmazás - az 1940-ben bevezetett tuberkulózist szűrő innovatív röntgenalkalmazás - óta a Canon számos világelső eszközt mutatott be a radiográfia és szemészet területén. A kórházi környezetekben, az orvosi és szűrőközpontokban, valamint a szállítható eszközöket igénylő területeken a Canon digitális radiográfiai rendszereinek és szemészeti diagnosztikai berendezéseinek széles választékát használják. A Canon folyamatosan dolgozik a betegápolás, a képminőség, a szállíthatóság, a rugalmasság és a munkafolyamatok javításán. Termékpalettájukon megtalálhatóak többek között a prémium minőségű funduskamerák,  keratorefraktométerek, OCT berendezések, non-contact tonométerek és periméterek.

Az Egyesült Államokban alapított Clarity Medical Systems, melynek legismertebb és elismertebb terméke a RetCam, egy orvosi műszerekkel foglalkozó cég, ami az alapos és átgondolt mérnöki munka segítségével kifejleszti, legyártja, és piacra dobja az integrált optikai rendszereket és szolgáltatásokat, hogy ezzel segítse a szemészeti szakorvosokat és optometristák a pontos, és megbízható diagnózis felállításában, illetve a szembetegségek kezelésében. Ezek a szabadalmaztatott eszközök kombinálják az innovatív, 21. századi optikát, a kor elvárásainak megfelelő elektronikát, és információtechnológiát. A szakemberek felől érkező igények kielégítését a Clarity mindig is prioritásként kezelte, aminek eredményeként nem csak a készülékek
kezelői, hanem a vizsgálat, valamint a későbbi esetleges kezelés alanyai is elégedetten számolhatnak be a műszerek minőségéről. A modern, formatervezésének köszönhetően könnyen kezelhető eszközök így a szemészeti praxisok hasznos műszere lehet, ami a lehető legkisebb kellemetlenség mellett a legnagyobb hatásfokkal segíti a szakemberek munkáját. A Clarity fáradhatatlan munkája nyomán előállított termékek alapjaiban változtatják meg a szemkezelésről alkotott képünket.

Az osztrák Croma története a 70-es évek közepén indult, amikor a gyógyszerés pár, Gerhard és Karin Prinz megalapította a Croma-Pharma gyógyszerészeti vállalatot Bécsben. A németországi és lengyelországi leányvállalatok létrehozásával pedig megkezdődött a cég betörése a nemzetközi piacra és ez kövezte ki az utat az új specializáció, az orvosi műszerek és gyógyszertermékek felé. 2007-ben a Croma-Pharma sikeresen megszerezte a svájci Xcelens® és a francia Corneal csoport szemészeti ágazatát, 2008-ban pedig mindegyik divízió összeolvadt és a CROMA név alatt egyesült. A német, francia, spanyol, lengyel és román leányvállalatokkal és az osztrák piaccal együtt a CROMA az egyik legsikeresebb osztrák gyógyászati vállalattá nőtte ki magát. A tudomány és a kutatás az alapja a néha meglepően egyszerű megoldásoknak az emberi egészség és jól lét kérdésében. A vállalat célja az egészség helyreállítása és a kellemetlenségek megszüntetése. A tudományosan és klinikailag bizonyított innovációk teszik lehetővé a biztos orvosi kezelést, a könnyebb használhatóságot a betegek, az orvosok, a gyógyszerészek és partnereik számára.
A CROMA egy gyógyászati vállalat ami annak szenteli működését, hogy javítsa az élet minőségét ambíciózus de kellemes módon, egyszerű egészségügyi megoldások segítségével. A vállalat elégedett partnerei ezt az elhivatottságot és professzionalizmust értékelik.

Az Ellex olyan lézeres és diagnosztikai ultrahangos rendszereket tervez, gyárt és terjeszt, melyeket a szemészet területén hasznosítanak szembetegségek diagnosztizálására és gyógyítására. Miután több, mint 15 000 rendszert telepített a cég a piacon, az Ellex 1985-ös indulása óta kinőtte magát a főként csak OEM termékeket
gyártó vállalatból, hogy ma már a saját márkáit értékesítse leányvállalatain keresztül az Egyesült Államokban, Japánban, Németországban, és Ausztráliában és viszonteladói hálózatot épített ki több, mint 100 másik országban. A vállalat 2006 decemberében megszerezte az Innovative Imaging-et, a vezető ultrahangos diagnosztikai szemészeti eszközök gyártóját, hogy ezzel bővíteni tudták az általuk forgalmazott termékek listáját.
Az Ellex név régóta szinonimája a technológiai kiválóságnak, a minőségnek, és az ügyfélközpontúságnak. A cég a legmagasabb minőségi elvárásokkal dolgozik, és a termék fejlesztése és gyártása során törekszik arra, hogy páratlan tapasztalattal és támogatással segítse ügyfeleik munkáját. Mindezen szempontok együttesen tették lehetővé, hogy partnereik elégedettsége az egyik legkimagaslóbb legyen a szemészeti piacon. Az Ellex nagy hangsúlyt fektet a szellemi tulajdonra és támogatja az új és jobb szemészeti kezelési módokat. Sok egyéb mellett erre példa az Ellex 2RT™ (Retina regenerálódás terápia), egy project, amely a diabetikus retinopátia és a makula-degeneráció területén hivatott eredményeket elérni.

A németországi Geuder Csoport az innovációt és a kutatást jelképezi. A vállalat kiemelkedően képzett termékfejlesztőkkel dolgozik, vagyis magukkal a szemészeti sebészekkel. Ők ugyanis napi rendszerességgel használják a szemészeti sebészeti eszközöket, rendszereket és vitreoretinális folyadékokat. A velük folytatott közös munka teszi lehetővé a vállalat innovációit, aminek eredményeként a Geuder cégcsoport az egyik vezető vállalat a szemészeti termékek piacán. Az elmúlt ötven évben a Geuder AG összefogta a kézműves tradícióit a technológiai fejlődéssel. A Geuder csoport  anyavállalata, a Geuder AG kifejleszt, termel és piacra dob (szoros együttműködésben a vezető szemészeti sebészekkel) újszerű szemészeti eszközöket és rendszereket a legújabb műtéti technikák elérhetővé tételéért. A vállalat fejlődésea globális piacon folytatódik, és közben továbbra is kiemelt helyen szerepel az egyre növekvő igényeknek való megfelelés, melyek a folyton terebélyesedő termékportfólió és a technikai fejlődés miatt jelentkeznek. A Fluron GmbH retina-sebészeket lát el a világ minden táján ultratiszta bio-alapanyagokkal az orvosi beavatkozások széles skálájához. A Novaliq GmbH életmentő gyógyszerszállító rendszert épít ki a súlyos tüdőbetegek számára. A GSO GmbH kifejleszt és karban tart alkalmazás rendszereket a szemészek számára.
A Geuder Asia-Pacific leányvállalatunk pedig az anyavállalatot képviseli az egyre fejlődő ázsiai piacon.

A németországi HEIDELBERG ENGINEERING egy fejlett technológiát alkalmazó orvosi műszereket gyártó cég, amely diagnosztikai eszközök tervezésével, gyártásával és forgalmazásával foglalkozik a szemész szakorvosok és optometrikusok számára. A vállalat termékeit a világ minden táján használják szemészek és optikusok, hogy esetleges betegségeket tárjanak fel és orvosoljanak a páciensek szemében. A korai felismerés gyakran elodázhatja, sőt, meg is előzheti a megvakulás és egyéb látáskárosodás lehetőségét. A tipikus betegségek, melyek diagnosztizálásában a HEIDELBERG ENGINEERING termékei segíthetnek: glaukóma, makula-degeneráció, diabéteszes retinopathia, és a makula ödéma. A HEIDELBERG ENGINEERING által
főként használt technológiák: konfokális mikroszkóp, letapogató lézer és optika, optikai koherens tomográfia és szoftveres képelemzés. A termékek listájában megtalál minden olyan műszert, ami egy jól felszerelt szemészeti praxis gyors, megbízható, és pontos üzemeltetéséhez szükségeltetik. A HEIDELBERG ENGINEERING egy magánkézben lévő vállalat, székhelye Heidelbergben, Németországban található. A cég termékeit
saját kézben lévő leányvállalatain és viszonteladói partnerhálózatán keresztül árusítja világszerte a szemészeti szakembereken kívül az ő pácienseik megelégedésére is. A formatervezett külső technikailag kiforrott, precíz belsőt takar.

A németországi München közelében székelő Heine Optotechnik több mint 60 éve tervezi és gyártja a legmagasabb minőségű diagnosztikai eszközöket. A céget 1945-ben alapították, és az azóta eltelt több mint fél évszázad alatt gyűjtött tapasztalatokat magabiztosan kamatoztatja a szemész szakorvosok és optometristák felmerülő
technikai igényeinek kielégítéséhez. Az orvosok a világ minden tájáról a Heine nevet egy lapon említik az innovatív tervezéssel, a kiemelkedő teljesítménnyel, a hosszútávon is megbízható minőséggel és értékkel. Ma a Heine megalapozott presztízse lehetővé teszi, hogy termékei irányadóak legyenek a piac többi, hasonló termékeinek
megítélésekor. A szakmai ismereteken túlmenően a vállalat nagy hangsúlyt fektet arra, hogy a műszereivel lefolytatott vizsgálatok alanyai a kényelem maximalizálásának és a kellemetlenségek minimalizálásának köszönhetően a lehető legjobb élménnyel távozzanak a szemészeti rendelőkből. A Heine alapítása óta családi vállalat, ám ennek ellenére a világ legnagyobb elsődleges, kézi diagnosztikai műszerek exportőre. A
cég több mint 500 alkalmazottja egységesen azon dolgozik, hogy a piac felmerülő igényeit a lehető leggyorsabban és a legjobb minőségben tudja kielégíteni precíziós, nagy pontosságú műszereivel. Ennek érdekében, a németországi vállalat komoly energiákat fordít arra, hogy technikai fejlesztései és kutatásai a kor elvárásaival lépést
tartsanak, illetve innovatív és kreatív szakemberei segítségével megelőzzék azokat.

A Coburgban, Németországban alapított Jörg&Son az új ötleteket és innovatív  megoldásokat előtérbe helyező vállalat, amelyek a fogászati és gyógyászati szakmákhoz nyújtanak komoly segítséget. A cég családi vállalat, melyet  dél-Németország hegyvidékes területein 1926-ban alapítottak meg. Ugyanezen a helyen a cég még ma is megoldásokat dolgoz ki a fogászat és a gyógyászat széles körű problémáira. Az első fogászati szék kifejlesztése 1965 és 1967 között történt. Ma ez az alapja a legtöbb modern fogászati széknek minden rendelőben. 1971-ben az első lehajtható, falra szerelhető röntgengép itt lett kifejlesztve. Ma ennek a fejlett verzióit találhatjuk rengeteg rendelőben. Hordozható fogorvosi készülékek és műtőasztalok, ami a cég saját címkéjét is magán viseli még ma is üzemben vannak privát, nyilvános, és katonai intézményekben a világ minden táján. A speciális műtőasztalok és székek az orális és maxillofaciális műtétekhez lefedik a piac ezen szegmensét. A szemészeti szakorvosok és optometristák igényeinek kielégítése érdekében a Jörg&Son komoly energiákat fektet az újszerű, egyszerre kényelmes és praktikus szemészeti eszközök kialakításába. A céget szakértő leányvállalatok képviselik a világ minden táján, aminek eredményeként a legyártott termékek nemzetközi sikerek hoztak ezzel bizonyítva, hogy a minőségi, időtálló műszerek iránti kereslet kielégítése nemes, kifizetődő vállalkozás. A vállalat célja, hogy ezt a hálózatot tovább növelje, és hogy termékeik folytonos  fejlesztésével és rugalmas, mégis magas színvonalú gyártásával ügyfeleik teljes megelégedésére szolgálhassanak.

 A megalapítása óta eltelt több mint 90 évben az angol Keeler munkatársai azon dolgoztak, hogy újszerű, kiváló minőségű szemészeti műszereket tervezzenek és gyártsanak a vállalat windsori gyárában. Ez a közel egy évszázadnyi tapasztalat az optikai termékek gyártásában garantálja, hogy a Keeler termékeit választó szemész szakorvosok vagy optometristák azt a megbízható minőséget kapják, ami a kor igényeinek és a páciensek elvárásainak egyaránt megfelel. A cég 1917 óta készít szemészeti eszközöket, az ez idő alatt felhalmozott tapasztalatokat pedig az újítás, az innovatív technológiák kifejlesztésekor kamatoztatja. Ez a szakmai elhivatottság biztosítja a Keeler számára, hogy termékeivel piacvezető szerepet töltsön be. A
folytonos kapcsolattartás az ügyfelekkel lehetővé teszi, hogy ők is aktív részesei legyenek a fejlesztéseknek, így a termékek közvetlenül a piac szigorú követelményei alapján készülnek a vállalat gyárában. A Keeler eszközök fő jellemzői az optikai precizitás, a kitűnő megvilágítás biztosítása, az ergonomikus kivitelezés, a
könnyű súly, valamint az ellenálló anyagok. Mindezek együttvéve teszik a műszereket a kínálat kiemelkedő darabjaivá. A Keeler saját szervize és a helyi forgalmazók hálózata végzi a karbantartási munkákat és rutinellenőrzéseket az Ön által vásárolt eszközön. A vállalat termékeire egy, három, vagy akár öt éves garanciát is vállal típustól függően, ami fedezi a javítás illetve a csere költségeit az esetleges anyag-, vagy egyéb hiba esetében, így a vállalat minden felmerülő igényre teljesértékű és kielégítő megoldással tud szolgálni.

A Japán 40 éves múltra visszatekintő Mani szakemberei a világ minden táján élő emberek jól létének ajánlva munkásságukat a fejlesztések, az előállítás és a terjesztés területén azt vallják, hogy termékeik a páciensek hasznára válnak és hasznosak orvosaik számára. A vállalat hozzájárult a világ orvostudományának fejlődéséhez. A MANI a legfejlettebb orvosi elvárások szerint dolgozik és műszereiket több, mint 100 országban használják. A vállalat a kreatív technológiában látja biztosítva a cég jövőjét. A globális orvosi technológia egyre gyorsabban fejlődik, és az orvosi evolúció szüntelenül fejlődik. A MANI intenzív energiát fektet a korszakalkotó fejlesztésekbe, az új  alapanyagok kutatásába, és a meglévő technológia továbbfejlesztésébe. A MANI négy évtizedes múltja a fejlesztés és kutatás köré írható le. Az elmúlt két évtizedre kiváltképp igaz ez, hiszen a Micro Machining Technology és a MANI Management System Technology tevékenységének fókuszában a méginkább megbízható minőség előállítása volt. A MANI saját, magas minőségi termelési szabványai szerint dolgozik és ezzel élén jár a világ piacának minőségi és termelési szabványainak. Az ISO 9001 bizonyítvány, az alapvető és a funkcionális technológia fejlesztése az orvosi mikrogépezet területén csak egyike a MANI szűnni nem akaró érdeklődésének ahol találkozik az intelligencia, a technológia, és az emberi élet. A legtöbb fejlesztési és kutatási törekvés a 21. században a genetika és az agyi tanulmányok köré csoportosulhat, de közben az orvosi beavatkozások fejlődése várhaóan a microgépek irányába halad majd.

Az 1981-es alapítású MSD a szemészeti segédeszközök gyártása jellemzi. Az olaszországi székhelyű vállalat fő tevékenységi köre a különféle lencsék, skiaszkóp állványok, és prizmák gyártása, melyben világszinten is egyedülálló technológiát alkalmaznak nemzetközi ügyfeleik teljes megelégedésére. Ennek köszönhetően
a cég termékei, melyekre az innovatív megoldások és a precíz, megbízható hasznosíthatóság jellemző, széles körben elterjedtek a mindennapi klinikai használatban. A gyártási folyamat többnyire Olaszországban zajlik, vagy japán és kínai üzemekben, melyek ugyanolyan komoly minőségi elvárásoknak és szabványoknak felelnek meg, mint az európai gyártósorok, melyek többek között az olasz Egészségügyi Minisztériumban is elfogadott és minősített termékként vannak bejegyezve. Ennek köszönhetően az MSD által piacra dobott termékek minden szemészeti szakember és páciens teljes megelégedésére szolgálhatnak,
kiváltképp a kezdeti szemvizsgálatok esetében.

A washingtoni Ocular Instruments célja, hogy létrehozza és legyártsa azokat a páratlan tisztaságú és élességű szemészeti lencséket, melyek a szemészeti szakorvosok és optometristák számára a legnagyobb segítséget nyújthatják mindennapi munkájuk elvégzésében. A vállalat filozófiája szerint kihívás a nagyobb teljesítményre és a tökéletességre való törekvés, és ennek a szemléletnek köszönhetik, hogy annyi kiemelkedő szemész szakember választja a termékeiket. Az elmúlt 40 évben az Ocular instruments újabb és újabb kihívásokat gördített maga elé, hogy innovatív technológiák alkalmazásával lépést tudjon tartani a technika fejlődésével, hiszen így tudja biztosítani ügyfelei számára a vállalattól megszokott magas minőséget. Emellett azonban a cég nem feledkezik meg korábbi termékeiről sem, és a már gyártásban lévő szemészeti
lencsék tökéletesítésén is tovább dolgozik. Az elhivatott ügyfélközpontúságnak köszönhetően az Ocular instruments partnerei, a szemészeti szakorvosok és az optometristák elégedettek lehetnek a precíz, pontos és megbízható szemészeti segédeszközökkel.

Az Egyesült Királyságban alapított Optimed az egyik vezető szemészeti műszereket gyártó cég, amely annak szentelte működését, hogy a szemészeti műszereket olyan innovatív módon fejlessze, hogy azok egyszerre feleljenek meg a páciensek és a szemészeti szakorvosok illetve az optometristák igényeinek az elérhető legnagyobb
fokú precizitásnak és megbízhatóságnak köszönhetően. A coventry-i székhelyű vállalat termékei alapvetően a digitális jelzésekre, az ügyfél-információs rendszerekre, a 3 dimenziós animációkra, és a számítógépes vizuális élességre összpontosulnak, valamint a szakrendelők egyéb, kiemelt fontosságú igényeire. Az ügyfelek teljes megelégedésére szolgáló termékek fejlesztése, tervezése, és előállítása során a vállalat
mérnökei és dolgozói nagy körültekintéssel járnak el annak érdekében, hogy a felhasználók a legkiválóbb minőségű termékeket használhassák. A nemzetközi viszonylatban is kiemelkedő szerepet betöltő Optimed Európában ugyanolyan meghatározó résztvevője a szemészeti piaci folyamatoknak, mint az Egyesült Államokban.

 Az Optopol Technology S.A. az innovatív szemészeti diagnosztikai műszerek gyártója, külön hangsúlyt fektetve a speciális szemészeti műszereket tervezésére, gyártására és terjesztésére. A lengyelországi vállalatot 1992 januárjában alapították gyártó és forgalmazó cégként. A zawierciei központú Optopol teljeskörű megoldást nyújt a kiemelkedő minőségű, modern, digitális képkészítés technológiáján alapuló műszerek tekintetében, ami lehetővé teszi az anterior és a posterior területek vizsgálatát. A világ szemészeti piaca a fejlődés során a különböző funkciók összevonását szorgalmazta, ami segítette a céget abban, hogy előre lássa a különböző országok szemész szakorvosaiban, illetve optometristáiban felmerülő igényeket. A cég fejlesztéseinek
fókuszában a szemvizsgálat technológiájának fejlődésének ismeretében a spektrális tomográfia, az elkövetkezendő évek vélhetően legfontosabb területe áll. Emellett pedig folytatni kívánja a lézerek, az optikai szálak, és a szupergyors optikai kamerák technológiájának fejlesztését. Az Optopol együttműködik a toruni Nicolas Copernicus Egyetem Orvosi Fizika részlegének tudósaival. Az ő munkájukat Andrzej Kowalczyk és Dr. Maciej Wojtkowski, az EURYI (European Young Investigator Award) díj 2007-es nyertese vezeti. A díjazott projekt témája új kutatási módok kifejlesztése az optikai tomográfia alapjaira építve összevonva azt a fluoreszcens mikroszkóppal. Ebből is látszik, hogy az Optopol elhivatott a tudományos fejlesztések iránt.

A koreai Potec olyan precíziós szemészeti műszerek gyártására összpontosít, amelyek összetettségüknek és multifunkciós mivoltuknak hála komplex megoldásokat nyújthatnak a szemészeti szakembereknek, akik a készülékek megvásárlásával egy kiemelkedő minőségű, a pontos és precíz mérnöki és gyártási folyamat eredményeként hosszútávon megbízható eszközzel gazdagodnak. A Potec nagy hangsúlyt fordít arra, hogy műszerei megtervezésekor a szakmai elvárásokon túl olyan formatervezett termékeket gyártson, amelyek mind funkcionalitásukban, mind megjelenésükben teljesértékű részei lehetnek minden szemészeti praxisnak. A nagy hangsúlyt kapó innovatív fejlesztéseknek köszönhetően a vállalat modern, versenyképes alternatívja
bármely egyéb gyártó termékeinek. A készülékek a megbízható és részletes eredményeket épp úgy biztosítják, mint a vizsgálat alanyainak kényelmét. A 2002-ben alapított koreai gyártó vállalat világszerte elismert minőséget biztosít ügyfelei számára, amire a legkézenfekvőbb garanciát a kevesebb, mint 10 év alatt kivívott világhírnév
jelenti. Ennek eredményeként a cég ma már több, mint 65 országba exportálja termékeit, és folyamatos fejlesztéseivel újabb és újabb sikereket tudhat magáénak a precíziós szemészeti műszerek piacán.

Az amerikai Precision Vision közel 40 éve azon dolgozik, hogy elismert gyártója legyen a legpontosabb és leginkább időtálló látásvizsgáló készülékeknek. A bizalom és a magabiztosság kiérdemlése közben a legnagyszerűbb partnerekkel dolgozik együtt a szemészet területéről, hogy kiváló minőségű termékeket hozzon létre az ötletek, tapasztalatok és magas elvárások összevetésével. Doktorok, kutatók, és praktizáló orvosok a világ minden tájáról bíznak a vállalat minőség iránti elkötelezettségében.
Az 1980-as években ez a cég készítette el az első ETDRS táblázatokat és ők fejlesztették ki az első ehhez tartozó szabványt, a ETDRS Illuminator Cabinet™-et. Táblázatuk és szabványuk azóta is komoly mérföldkő világszerte a tanulmányok, új próbálkozások, és a mindennapi munka során. A kezdetek óta gyártanak különféle
gyermekgyógyászati vizsgáló eszközöket, táblázatokat és teszteket számtalan célra. A vállalat a mai napig elkötelezett híve a szemészeti gyógyászati segédeszközök gyártásának és forgalmazásának. A gyermekgyógyászat terén kifejlesztett innovatív megoldások tovább segítik a Precision Vision-t, hogy partnereik továbbra is az egyik legmegbízhatóbb és legprecízebb segédeszköz gyártó cégnek tartsák a céget.
Termékeik nem csak a szemészeti szakemberek számára jelentenek könnyű és precíz megoldást a vizsgálatok elvégzésére, hiszen a páciensek is nagyra értékelik a pontos, és gyors eredményeket, amik az esetleges gyógykezelés szükségességére időben felhívják a figyelmet.

A New York államban működő Reichert Inc. az alapos tervezés, a körültekintő fejlesztés, a precíz gyártás és az árusítás területén vesz részt a szemészeti és az analitikus műszerek piacán az Egyesült Államokban és külföldön egyaránt a nemzetközi szemészeti és optometriai szakma teljes megelégedésére. Szakterülete a
diagnosztikai prizmák és a körültekintő, komoly fejlesztések és mérnöki munkák eredményeként megszületett vizsgáló készülékek. A Reichert laboratóriumi és hordozható refraktométerek sorát kínálja a szemészeti területen túl az automata, az étel és ital, a kémiai és az ipari területen dolgozó ügyfelei számára épp úgy, mint a klinikai műszereket használó egyéb egészségügyi dolgozók számára. A cég leányvállalatain keresztül működtet egy mikroszkóp és egyéb alkatrész javító központot is annak érdekében, hogy az elérhető termékek és szolgáltatások egy teljeskörű, minden igényt kielégítő rendszert alkossanak. A Reichert, melynek központja Depewben található, 150 éves múltra tekint vissza, ezt a másfél évszázados tapasztalat pedig ügyfelei igényeinek
feltérképezésében és azok minél teljeskörűbb kielégítésében hasznosítja.

A chicagoi Sonomed a világ vezető vállalata szemészeti ultrahangok tekintetében. A vállalat 30 év tapasztalatával segíti a szemészeti szakembereket, hogy ultrahangos méréseket és diagnosztikát végezhessenek. A Sonomed mérnökei és ultrahang specialistái elkötelezettek az ultrahangos szemészet ügyében több évtized év tapasztalattal a hátuk mögött. A vállalat műszerei a világ minden táján kivívták a szemészeti szakorvosok és optometristák elismerését, amit a vállalat a készülékek megbízhatóságának, precíz, és hosszútávon pontos működésének köszönhetnek. A Sonomed mérnökei a tervezési szakaszban körültekintően gondoskodnak arról, hogy a vállalat legyártandó műszerei ne csak technikailag feleljenek meg a kor és a szakma elvárásainak, hanem azon túlmenően formatervezettek legyenek, és mind a kezelőjük, mind a vizsgálat alanyai számára a lehető legkényelmesebbek. A Sonomed, amely az Escalon cégcsoport tagja, ennek köszönhetően komoly eredményeket és a piac elismerését tudta kivívni magának a megalapítása óta. Az innovatív fejlesztéseknek és a termékek fejlesztése iránti elkötelezettségnek eredményeként ma a Sonomed a  szemészeti műszerek között megkerülhetetlen szereplővé nőtte ki magát.

Az amerikai SYNERGETICS Inc.-et 1991-ben alapították azzal a fő célkitűzéssel, hogy retinális műszereket javítsanak. A vállalat, melyet ma úgy ismernek, hogy Synergetics USA, Inc. a Valley Forge Scientific Corp.- pal történt 2005-ös összeolvadásának eredménye. A vállalat egy tőzsdén jegyzett, multimillió dolláros vállalat és legtöbben úgy tekintenek rá, mint az innováció egyik úttöröje a műtéti retinakezelés területén.
Termékeik (akár szemészeti akár idegsebészeti) megtalálhatóak a kórházakban és a műtőkben a világ minden táján, ami közvetlen eredménye a minőségi termékeken túl a fejlődő kereskedelmi szervezetnek és a globális elosztási hálózatunknak. A Synergetics-nél büszkék a mérnöki kreativitásra, aminek segítségével még jobb és még pontosabb megoldásokat keresnek a szemészeti és idegsebészeti termékek  fejlesztéséhez. Ez az iparágban meghatározó világszerte ismert sebészekkel ápolt jó kapcsolatnak köszönhetően válik lehetségessé, akiknek célja, hogy a páciensek kezelése minél eredményesebb legyen. A vállalat alkalmazottainak folytonos fejlődése és fejlesztése azért kiemelt fontosságú, mert ezen keresztül lehet megvalósítani azt az elképzelést, ami a legmagasabb minőségi elvárásoknak is megfelelő innovatív microsebészeti eszközök megtervezésére, legyártására és piacra dobására irányul. Ez teszi lehetővé a sebészek számára a világ minden táján, hogy munkájukat eredményesebben végezhessék a páciensek jobb életminőségének érdekében.

A Topcon név ismert és elismert az egész világon, mint a legkiválóbb szemészeti, optometriai és diabetológiai diagnosztikai eszközök és szoftverek gyártója. A tokiói székhelyű, 75 éves múltra visszatekintő vállalat az iparágban, mint a megbízható minőség és a kiváló teljesítmény garanciája vívott ki magának széles körű szakmai elismerést. A Topcon úgy gondoskodik arról, hogy megfeleljen a vele szemben támasztott igen komoly és magas szintű elvárásoknak, hogy mindig a legújabb, legjobb megoldásokat kutatja, és azokat a körültekintő, pontos mérnöki munkának köszönhetően új műszereiben és készülékeiben alkalmazza. Az USAban, Ázsiában, Ausztráliában és szerte Európában létrehozott leányvállalatok lehetővé teszik a vállalat számára, hogy a világszerte nagy édeklődéssel keresett termékeiket gyorsan és könnyen ügyfeleik rendelkezésére tudják bocsátani. A Topcon Europe Medical BV és kereskedelmi központjai is azt a célt szolgálják, hogy a céget felkereső szemész szakorvosok, illetve optometristák felmerülő igényeit gördülékenyen ki tudják szolgálni, legyen szó akár diagnosztikai réslámpákról, digitális kamerákról, tonométerekről, vagy funduskamerákról. A cég termékeit ismerők már megbizonyosodhattak arról, hogy a több évtizedes múltra visszatekintő Topcon, egy hosszútávon is megbízható, kiemelkedő, professzionális minőségű műszereket gyártó vállalat, melynek berendezései a szakmai elvárásokon túl, mind formatervezett megjelenésükben, mind a páciensek kényelmének figyelembe vételében kiemelkedő eredményekkel büszkélkedhetnek.

A németországi UFSK-OSYS innovatív technológiák fejlesztését végzi ami egyszerre hasznos a sebésznek, a páciensnek, és a szeméyzetnek a kórházakban és a  klinikákon a világ minden táján. A vállalat elkötelezett a tekintetben, hogy folytassa a magas minőségi elvárásoknak megfelelő orvosi eszközök és rendszerek fejlesztését,
ami az egyik legjobb ár-érték arányt nyújtja ügyfeleik számára. Németországban hagyománya van a precíz kézművességnek, és tervezésnek. Már a kezdetekkor a UFSK-OSYS ennek szellemiségében kiemelkedő növekedést produkált. A cég mindig új lehetőségeket keres, az általuk forgalmazott technológiák kiterjesztésére az iparágra. A speciális partnerekkel folytatott együttműködésnek és a viszonteladói hálózatnak
köszöhetően a termékek a világ minden táján jelen vannak a piacon. A vezető orvosi egyetemek és a nemzetközi intézetek teljes bizalmukat fejezték ki termékek, a műtőasztalok, székek iránt. Az UFSK-OSYS minden jelentős ipari kiállításon jelen van, és továbbra is az általános trend megelőzésére törekszik. A vállalat célkitűzése, hogy biztosítsa ügyfeleik számára a legköltséghatékonyabb, legmodernebb termékeket
függetlenül attól, hogy a világ mely részén végzik munkájukat. A legmagasabb szintű minőségi elvárásoknak megfelelő eladás utáni ügyfél-támogató rendszerük a világon mindenhonnan elérhető, így ha az UFSKOSYS-nál vásárol, teljesen bizonyos lehet afelől, hogy minden felmerülő kérdésére barátságos, érthető, egyenes választ fog kapni.

A Volk Optical Inc. egy tervező és kivitelező cég, amely a piac legmagasabb minőségű szemészeti lencséit gyártja. Az első aszférikus indirekt ophtalmoszkóp lencsét Dr. David Volk készítette el 50 évvel ezelőtt. Ez vezetett a szabadalmaztatott, dupla aszférikus termékekhez, mint a 20D, 78D és a 90D lencse, melyek a szemészeti iparág vezető sztenderei lettek. A folytonos fejlődés során a vállalat mérnökei végigkövették a
lencsék evolúcióját a második generációs, „Super Series” lencséken keresztül a ma elérhető legtisztább képet adó, harmadik generációs, „Digital Series” lencséig, annak érdekében, hogy a termékeket felhasználó szakemberek a legkiválóbb minőséggel végezhessék mindennapi munkájukat. A Volk kiemelkedő kép-minőségét leginkább az átfogó termékeken keresztül lehet értékelni, mint amilyen a Gonio lencse, a direkt és
indirekt lézer lencse, és további képalkotó orvosi lencse, ide értve az egyedülálló Optiflex® Surgical Assistant-et.

A kínai székhelyű Lianyungang Weidir Impex Trading Co., Ltd egy nemzetközi orvosi műszerek forgalmazására specializálódott cég, amely jó minőségű optikai és szemészeti termékeket értékesít már több mint 20 éve. A vállalat mostanra már régóta fennálló és stabil üzleti kapcsolatot épített ki az Egyesül Államokkal, Japánnal, Brazíliával, Argentínával, Mexikóval, Németországgal, az Egyesült Királysággal, Franciaországgal, Spanyolországgal, Olaszországgal, Törökországgal, Szingapúrral, Egyiptommal, az Egyesült Arab Emirátusokkal, Hongkonggal, stb, akik közül néhánynál kizárólagos forgalmazóként van jelen a piacon. Az elérhető termékek lefedik a szemészeti és optikai műszerek, a diagnosztikai vizsgáló készülékek, az operáló műszerek, a teljes optikai laboratóriumi felszerelések és a kiegészítők teljes palettáját. Mindezen műszereket a CE és az FDA is elfogadott az európai és az amerikai piacokon történő értékesítéshez. A hosszútávú és stabil kapcsolat a vállalat beszállítóival biztos hátteret ad, hogy a világ minden táján jelen lehessenek termékeikkel. Ebben nyújt további segítséget, a Weidir Impex saját gyára a magas minőségű próbalencse szett, próbakeret, mechanikus lencsemérő és egyéb kellékek gyártására. A kínai vállalat elsődleges feladatának a legújabb és legmegbízhatóbb műszerek biztosítását tekinti ügyfelei számára. A vezető forgalmazó cég a szemészeti és optikai műszerek területén hosszú évek tapasztalatait tudja eredményesen hasznosítani.

TopconBriotKeelerOptopolHeineCanonPotecMSDOptimedReichertVolkWeidir ImpexPrecision VisionHeidelberg EngineeringEllexBDManiOcularCromaSynergeticsArcadGeuderUFSK-OSYSSonomedClarityJörg&Son