Az Ellex olyan lézeres és diagnosztikai ultrahangos rendszereket tervez, gyárt és terjeszt, melyeket a szemészet területén hasznosítanak szembetegségek diagnosztizálására és gyógyítására. Miután több, mint 15 000 rendszert telepített a cég a piacon, az Ellex 1985-ös indulása óta kinőtte magát a főként csak OEM termékeket
gyártó vállalatból, hogy ma már a saját márkáit értékesítse leányvállalatain keresztül az Egyesült Államokban, Japánban, Németországban, és Ausztráliában és viszonteladói hálózatot épített ki több, mint 100 másik országban. A vállalat 2006 decemberében megszerezte az Innovative Imaging-et, a vezető ultrahangos diagnosztikai szemészeti eszközök gyártóját, hogy ezzel bővíteni tudták az általuk forgalmazott termékek listáját.
Az Ellex név régóta szinonimája a technológiai kiválóságnak, a minőségnek, és az ügyfélközpontúságnak. A cég a legmagasabb minőségi elvárásokkal dolgozik, és a termék fejlesztése és gyártása során törekszik arra, hogy páratlan tapasztalattal és támogatással segítse ügyfeleik munkáját. Mindezen szempontok együttesen tették lehetővé, hogy partnereik elégedettsége az egyik legkimagaslóbb legyen a szemészeti piacon. Az Ellex nagy hangsúlyt fektet a szellemi tulajdonra és támogatja az új és jobb szemészeti kezelési módokat. Sok egyéb mellett erre példa az Ellex 2RT™ (Retina regenerálódás terápia), egy project, amely a diabetikus retinopátia és a makula-degeneráció területén hivatott eredményeket elérni.